Deze site maakt gebruik van cookies. Klik hier om de cookie verklaring te bekijken Akkoord

Over Ons

Geschiedenis van Groothandel Helms : 

Groothandel Helms is in 1954 opgericht door dhr.Teus Helms sr. Het bedrijf werd gevestigd aan de nieuwe markt 33 te Deventer waar nu inmiddels alweer vele jaren restaurant Het Arsenaal is gevestigd.Voordat dhr. Teus Helms sr. zijn eigen bedrijf oprichtte,werkte hij als vertegenwoordiger in het bedrijf van zijn vader,die destijds een landelijk bezorgende groothandel bestierde.

Het bedrijf groeide al snel uit zijn jasje en verspreidt door de stad werden steeds meer zg. pakhuizen betrokken om de groeiende voorraden in op te kunnen slaan. In 1968 waren er zoveel locaties in de binnenstad van Deventer dat het niet langer werkbaar was en werd er een groot pand aan de noordzeestraat betrokken. Omdat de groothandel flink door bleef groeien was ook dit pand al gauw weer te klein dus werden er plannen gemaakt om een geheel nieuw pand te laten bouwen.

In 1971 was het dan zover, het pand aan de emmerikstraat 17 was gereed.Er wordt een bv opgericht en als één van de eerste groothandels in Nederland wordt er overschakeld naar het zg. zelfbedieningssysteem wat voor die tijd echt revolutionair te noemen was. Het was dan ook zéér succesvol en dus was het nieuwe pand ook al snel weer te klein en werd het pand van de buurman erbij gekocht zodat er nu over bijna 2000 meter beschikt kon worden.

In 1983 kwamen de zonen Evert en Dirk Helms in loondienst bij hun vader om in 1991 het bedrijf uiteindelijk over te nemen. In 2004 kwam aan de 21 jarige succesvolle samenwerking plotsklaps een einde door het overlijden van Evert Helms op slechts 41 jarige leeftijd !

Na een zéér moeilijke periode heeft Dirk Helms de draad uiteindelijk weer opgepakt en neemt in 2007 groothandel BTA(van Snellenberg)uit Vorden over. Door deze overname en de omschakeling van Cash&Carry naar bezorgende groothandel heeft het bedrijf wederom een grote stap voorwaarts gemaakt.

Er is dus veel veranderd in de loop der tijd maar één ding is altijd hetzelfde gebleven en dat is ons motto "de Klant is Koning "en dus staan wij altijd klaar om met een enthousiast team aan uw vragen en wensen te voldoen !